Extra informatie over het  werken van teakhout

 

Teakhout is een natuurproduct, het hout blijft leven. Teakhout is een harde houtsoort en het zet zich naar sterk wisselende temperaturen en wisselingen in luchtvochtigheid. Dit kan resulteren in barsten en soms zelfs scheuren in de meubels. Maar dit is tevens het leukste aan het teakhout, het heeft een eigen leven en krimpt of zet uit bij schommelingen in temperatuur en/of luchtvochtigheid.

Bent u ooit binnen geweest in oude boerderij met houten balken langs muren en het plafond? Deze balken zijn gemaakt van de eveneens harde houtsoort eiken. Door de jaren heen zijn daar grote scheuren in ontstaan als gevolg van de wisselingen in luchtvochtigheid die nu eenmaal nooit gelijk is in ons land.

Door het jaar en de seizoenen heen is er verschil in luchtvochtigheid. In de winter, als het vriest en de verwarming hoog staat, kan het heel droog worden en het hout krimpen. In de zomer bij warm vochtig, klam weer zal het hout uitzetten. Scheurtjes die ontstaan zijn in de winter, kunnen dan ook weer verdwijnen.

Wanneer u teak meubelen heeft die beginnen te scheuren dan komt dit doordat het in uw woning erg droog is.

De luchtvochtigheid kunt u zelf goed meten met een hygrometer. Dit apparaat meet het percentage vocht in huis. De ideale luchtvochtigheid is rond de 65%. Het moet in ieder geval tussen de 50% en 80% liggen

Is het vochtpercentage in uw huis onder de 50% dan is het tijd voor actie! Hang waterbakken op aan de verwarming en vul deze elke dag bij, zet waar mogelijk kleine bakjes water in of onder uw meubel. Of koop een luchtbevochtiger, dit apparaat zorgt ervoor dat er waterdamp in uw huis komt. Het vochtpercentage zal gaan stijgen.

Een huis waarin de luchtvochtigheid optimaal is, is niet alleen fijn voor teak meubels maar is ook beter voor de gezondheid van mens en dier. Al heeft u er geen problemen mee dat het teakhout werkt, het kan voor de gezondheid geen kwaad om te streven naar een optimaal vochtpercentage in huis.

 

Teakhout is een natuurproduct. Voor eventuele werkingen van het hout kan Indoteak niet aansprakelijk worden gesteld!

Uitverkoop

Outlet / aanbieding / Korting