Het voordeel van de tafel aflakken met ultra-matte lak

Het grootste voordeel van de tafel aflakken met ultra-matte lak is simpelweg de gebruiksvriendelijkheid. Met de ultra-matte lak ziet u niet dat de tafel gelakt is. Mocht er geknoeid worden met vet/vocht dan trekt deze vlek niet meer in het hout. Het tafelblad kan eenvoudig schoongehouden worden met een vochtige doek. Het regelmatig opschuren of afnemen met groene zeep is verleden tijd. Met deze lak behoudt u de matte/natuurlijke uitstraling van het teakhout. Gaat u de tafel lakken, gebruik dan Trae Lyx naturel extreme. Deze lak bestaat uit 2 componenten, dit zorgt ervoor dat de lak extra hard wordt.

 

behandeling ultra-matte lak trae-lyx

Op deze foto ziet u het verschil tussen behandeld en onbehandeld. Links is behandeld met de ultra-matte lak, rechts is onbehandeld.

Behandelde tafel met ultra-matte lak

Deze tafel is ook behandeld met ultra-matte lak van Trae Lyx.

Voorbereiding

De voorbereiding van het aflakken met ultra-matte lak is erg belangrijk. Om te beginnen moet de tafel vlekvrij zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om de tafel goed stofvrij te maken. Hiervoor adviseren wij een kleefdoekje te gebruiken. Deze doekjes zijn te koop in bijna elke bouwmarkt. Als de teaktafel goed schoon en stofvrij is, kan er begonnen worden met het aanmaken van de lak. Hiermee bedoelen wij de verharder bij de lak voegen, deze goed door te roeren en daarna 5 tot 10 min te laten rusten. Belangrijk: de lak zal na 2-3 uur gaan klonteren daarom adviseren wij de lak in 2 delen aan te maken voor de 2de laag. Meng dus eerst de helft van de lak met de helft van de verharder. Voor de tweede laag kunt u de andere helft mengen. Hierdoor heeft u genoeg aan 1 blik Trae Lyx naturel extreme. Wat heeft u nodig:

 • 2x microvezel roller
 • 2x verfbak
 • Kleefdoek
 • Maatbeker
 • Trae Lyx naturel extreme ultra-mat 2k

De tafel aflakken met matte-lak

Het lakken is relatief eenvoudig. De teak tafel dient met een microvezel rollertje gelakt te worden. Het is erg belangrijk dat de onderkant ook een laklaag krijgt, hiermee voorkomt u dat de tafel uitdroogt. Het makkelijkste is om met de onderkant van de tafel te beginnen met lakken. Lak niet te dik, maar ga er dekkend overheen. Het teakhout slaat in het begin een beetje paars uit maar dit trekt snel weg. Onderkant klaar? Voor de bovenkant van het tafel blad geldt het zelfde. Niet te dik lakken en goed uitrollen. Het beste kunt u de tweede laag 24 uur later doen. De onderkant dient maar een keer gelakt te worden. In het kort:

 • Eerst stofvrij maken, eventueel met een kleefdoekje.
 • Lak mengen met de verharder en 5 min laten rusten.
 • Onderkant van de tafel lakken.
 • Tafelblad om draaien bovenkant aflakken.
 • 24 uur wachten
 • Tafelblad 2de laag geven.
 • 7 dagen de lak uitlaten harden.

Na de laatste laag er op zit zal de tafel 7 dagen uit moeten harden. Na 24 uur is de tafel licht belastbaar, maar schoonmaken met een schoonmaakmiddel kan pas na 7 dagen.

7 dagen wachten

De tafel is nu goed uitgehard en er kan intensief aan geleefd worden zonder de stress dat uw nieuwe tafel binnen de kortste keren vol zit met vlekken. Een tafel aflakken met ultra-matte lak klinkt wat ingewikkeld maar het is goed te doen. Neem er even de tijd voor en u zult er jaren plezier van hebben. Heeft u vragen neem gerust contact met ons op.

Uitverkoop

Outlet / aanbieding / Korting