Nieuwe meubels kopen

Nieuwe teak meubels kopen is lastig. Meubels koopt u immers voor een langere tijd. In deze blog vertellen wij u meer over de meubels die wij verkopen. Onze meubelen zijn gemaakt van teakhout hout. Teakhout is een hardhout soort, wat goed verglijkbaar is met eiken. Maar teakhout heeft een warmere kleur van nature. In tegenstelling met andere hout soorten hoeft teak niet behandeld te worden voor een warmere kleur. Door de natuurlijke uitstraling vervelen niet snel. Hierdoor zijn teakmeubels een goede keus, vooral als u lang plezier van de meubels wilt hebben!

Welke stijl hebben de meubels?

Nieuwe teak meubels kopen brengt ook een andere vraag met zich mee welke stijl moet ik kiezen? Wij verkopen verschillende stijlen meubels van landelijk tot retro. Een opsomming van onze stijlen en kenmerken van de stijl:

  • Landelijk; deze stijl herkent u vooral aan de sierlijke koof, panelen in de deuren, sierlijke plint en kom handgrepen.
  • Modern; deze stijl herkent u vooral aan de strakke koplijsten, laden zonder handrepen en het minimalistische design.
  • Industrieel; deze stijl herkent u vooral aan de combinatie van teakhout met (zwart) metalen accenten.
  • Retro/vintage Deze stijl herkent u vooral aan de afgeronde hoeken en ronde tapse poten.

Hoe onderhoud ik de meubels?

Teakmeubels zijn erg gemakkelijk in onderhoud. We maken hierbij onderscheid in 2 soorten teakhout. Gerecycled teakhout heeft in principe geen onderhoud nodig. U zou ervoor kunnen kiezen om het in de olie te zetten als u een iets diepere kleur wilt hebben. Meer informatie over gerecycled teakhout kunt u hier vinden. Daarnaast hebben we ook meubels van plantage teakhout. Wij adviseren om deze meubels 1 à 2 keer per jaar te behandelen met olie. Hiermee wordt het hout gevoed en is er minder kans op werking. Belangrijk is om ook de binnenkant van het meubel in de olie te zetten. Voor het onderhoud van tafels kunt u hier meer informatie vinden.