Een eettafel is meestal het middelpunt van het interieur. Gezellig borrelen, tafelen of om spelletjes aan te spelen. Goed dus om na te denken welke vorm tafel het beste past in je huis. Meestal wordt er gekozen voor een rechthoekige eettafel, maar misschien past een ovale of ronde tafel wel veel beter!

Rechthoekige teak tafel

De rechthoekige tafel is de meest populaire vorm. De tafel kan los in de ruimte worden neergezet, maar zou natuurlijk ook met de korte kant tegen de muur gepositioneerd worden. Bij een groter gezelschap is het dan mogelijk om de tafel van de muur af te halen. De meeste rechthoekige tafels zijn verkrijgbaar van 140cm tot 260cm. Vergeleken met een ronde en ovale tafel, neemt een rechthoekige tafel relatief veel ruimte in beslag. We hebben veel verschillende soorten rechthoekige teak tafels in ons assortiment:

Ovale tafel

De meeste meubels hebben een rechte of vierkante vorm. Daarom is een ovale eettafel van teakhout een leuke speelse afwisseling in uw interieur. Daarnaast is een ovale tafel perfect voor in een smallere ruimte. Doordat de hoeken wegvallen, kan je er een stuk makkelijker omheen bewegen. Verder is het ontbreken van de hoeken ook fijn voor een gezin met kleine kinderen. Zij kunnen zich niet bezeren aan de tafel. Als laatst eet het een stuk gezellig omdat iedereen elkaar makkelijk kan aankijken. Ook van de ovale tafel hebben we verschillende soorten:

Ronde eettafel

Net als een ovale tafel breekt een ronde teaktafel ook al het rechthoekige in huis. Het zit erg gezellig en is uitermate geschikt om spelletjes aan te spelen. Verder is het erg makkelijk om een extra stoel aan te schuiven voor de visite. Een ronde tafel is erg geschikt als de ruimte vierkant is, heb je een rechthoekige ruimte? Ga dan voor een mooie ovale tafel!