De keuze van een ronde tafel brengt zowel stijl als functionaliteit in uw eetruimte. Maar, het is essentieel om de juiste maat te kiezen op basis van hoeveel mensen u aan de tafel wilt hebben én het soort stoelen dat u verkiest, met of zonder armleuningen. Hieronder vindt u een snelle gids om u te helpen de perfecte maat voor uw ronde tafel te kiezen, zodat iedereen comfortabel zit, ongeacht de soort stoelen.

Aantal personen per tafelgrootte

Bij het kiezen van de juiste grootte van uw ronde tafel, is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er comfortabel aan kunnen zitten – op stoelen met of zonder armleuningen. Wij zetten het voor u in een overzicht:

Afmeting ronde tafel Aantal personen
Ronde tafel van 90 cm 2 personen
Ronde tafel van 100 cm 3 personen
Ronde tafel van 110 cm 4 personen
Ronde tafel van 120 cm 4 personen
Ronde tafel van 130 cm 5 personen
Ronde tafel van 140 cm 5 personen
Ronde tafel van 150 cm 6 personen

 

Een ronde tafel voor twee personen

Ronde tafels van 90 cm zijn perfect voor twee personen. Ideaal voor kleine ruimtes of als knusse koffiehoek.

Een ronde tafel voor drie personen

Ronde tafels van 100 cm zijn geschikt voor drie personen. Een goede keuze voor kleine gezinnen of als extra tafel in een grotere ruimte, met zowel stoelen met als zonder armleuningen.

Een ronde tafel voor vier personen

Ronde tafels van 110 en 120 cm zijn beiden geschikt voor vier personen. Perfect voor dagelijks gebruik in een gemiddeld huishouden, zelfs met stoelen die iets breder zijn dankzij armleuningen.

Een ronde tafel voor vijf personen

Ronde tafels van 130 en 140 cm bieden ruimte voor vijf personen. Deze grotere tafels zijn ideaal voor als u regelmatig gasten heeft of een groter gezin, met voldoende ruimte voor verschillende stoeltypen.

Een ronde tafel voor zes personen

Aan een ronde tafel van 150 cm kunnen zes personen zitten, waardoor dit de perfecte optie is voor gastvrije gezinnen of sociale bijeenkomsten.

Tips voor het kiezen van de juiste tafel

  • Meet uw ruimte: Zorg dat er voldoende ruimte rondom de tafel is om stoelen gemakkelijk naar achteren te kunnen schuiven.
  • Overweeg het gebruik: Bedenk hoe vaak en voor welke gelegenheden u de tafel gaat gebruiken.
  • Stijl en materiaal: Kies een tafel die past bij uw interieur. Teak is bijvoorbeeld duurzaam, mooi en tijdloos.

Bij Indoteak bieden we een breed scala aan prachtige ronde teak tafels die elke eetruimte kunnen verfraaien. Bekijk onze collectie teak tafels om de perfecte voor uw huis te vinden.